Kontakt / Booking     Links     Home     Photo Gallery

  Home

  Historie
  Musikere
  Audio / Video
  Kontakt / Booking
  Links
 
 Sitemap

Jørgen Selmer Jensen

Jørgen Selmer Jensen

Jørgen har, som det eneste aktuelle band-medlem, været med lige side starten i 1961 og har haft prægende indflydelse på orkestrets musikalske stil i alle årene.

Klaverundervisning var en del af opdragelsen i familien Selmer. Far Rudolph og storesøster Aase var begge uddannet på klaveret. Som 13 årig i 1958 skete der noget, der for alvor skulle præge Jørgens musikalske fremtid, nemlig filmen "The Tommy Steele Story" i den lokale biograf. Det tændte en flamme som har brændt lige siden.

Det lykkedes ham at anskaffe en akustisk guitar og en banjo, og så gik det løs. Som 14 årig blev der spillet med forskellige andre unge i området, som dannede grupper på kryds og tværs.

Radio Luxemburg fik stor betydning for den videre udvikling. Det var her al den nye musik for de unge blev spillet og hvor Jørgen første gang hørte de smægtende toner fra Cliff and the Shadows. Musikken fra The Shadows var betagende og inspirerende.

Scenekarrieren startede i 1960 hvor Jørgen blev brugt som guitarist i forskellige sammenhænge i den tidlige periode. For eksempel var han det tredje ben i en trio med to velsyngende piger. Genren var Evely Brothers og lignende med flerstemmig sang. I 1961 var Jørgen med til at danne Jolly Jokers, som har været hans musikalske omdrejningspunkt lige siden. Da Jolly Jokers stoppede i 1976 blev guitaren lagt på hylden og den blev først taget frem igen da Tyge Clemmensen inviterede den "gamle" gruppe til sin 50 års fødselsdag i 1999.

Jørgens erhvervsmæssige karriere er også meget præget af musikken. Drivkraften bag hans arbejde som ingeniør var kærligheden til musikken. Siden 1972 har han arbejdet i udviklingsafdelingen på B&O i Struer. Drevet af ønsket om at forbedre lyd har han begået flere opfindelser. Den mest kendte er nok HX-Pro, en patenteret proces der forbedrede lyden på kassettebånd og alle andre bånd, og som blev udbredt over hele verden. Rettighederne blev videresolgt til Dolby Labs, San Francisco, men B&O fik royalties for hvert system, der blev solgt. Rigeligt til at betale Jørgens livsløn på B & O.

Velkommen hos JollyJokers.